Som Ateneu Popular La PaparraDes de l'Ateneu Popular La Paparra treballem per construir un altre model de ciutat i de societat des de l'autogestió i l'assemblearisme.

Som un Ateneu que apostem per una nova societat que trenqui els esquemes competitius del capitalisme en defensa del cooperativisme, de la producció local i ecològica, dels intercanvis justos; estem obertes a obrir aliances amb els col·lectius que es moguin en aquest terreny anticapitalista.

Som un Ateneu que construeix oci i lleure popular davant del consumisme; volem potenciar la cultura popular davant de les influències globalitzadores i de l'afany homogeneïtzador dels estats, que volen anorrear les arrels del nostre poble.

Som un Ateneu que estem atentes al problema de l'habitatge, coneixedores que l'única solució, com en altres temes, només passa per les accions col·lectives i la lluita popular; estem atentes a emergències d'habitatge que ens puguin necessitar.

Som un Ateneu que observa totes les desigualtats socials, les discriminacions, els desequilibris i les migracions que els estats capitalistes generen; volem acollir totes les afectades per aquests fenòmens i provar de donar-los suport.

Som un Ateneu que articula la lluita feminista, mobilitzades per visibilitzar que el patriarcat segueix viu, que cal fer-li front en tots els àmbits quotidians, violència singular entre les violències que cal aturar; som amigues de totes les mirades del feminisme actiu i de les noves masculinitats.

Som un Ateneu que estem interessades en l'educació tant d'infants i de joves, com en la d'adults, ciutadans que poden necessitar de grups de cures i de reflexió; una educació lliure, que no posi límits al desenvolupament de la creativitat i fora del règim del capital.

Som un Ateneu que volem arts lliures, expressives, canal de les emocions, vehicle de llibertat d'expressió; recerques lliures, humanes, plenes d'esperit crític; tant les vinculades al poble com les més universals que ens puguin emocionar i obrir la mirada.

Som un Ateneu que recorda que l'auto-organització, que l'ocupació dels espais públics i que les accions no violentes esdevenen les principals estratègies de resistència i de lluita, davant d'un poder que ens vol callades i al marge de la vida pública.