dimecres, 25 de març del 2020

Es crea la Xarxa Popular de Suport a Sant Joan Despí

En aquests moments on el confinament regeix les nostres vides, cada vegada que un representant demana que ens quedem a casa, ens fem aquesta pregunta: i a casa, qui ens cuida?
Un altre cop es trasllada a l’esfera privada, la responsabilitat i cura de la vida de les més vulnerables quan el canvi d’habits ens exigeix al màxim i els riscos augmenten. Cap reconeixement, cap compensació entre tanta verborrea. Quedar-se a casa és necessari per a la vida, però cap de les mesures preses tenen una perspectiva feminista.

A Sant Joan Despí construïm una xarxa popular de suport mutu, on poder resoldre la vida, sense posar-ne en risc cap d’elles. Fugim del voluntarisme, entomem aquesta tasca per suplir el que les administracions ni tan sols contemplen, i per tant reivindiquem en tot moment la necessitat d’aplicar mesures urgents com les del #PladeXocSocial per evitar deixar ningú enrere.

Així busquem persones per teixir la xarxa de suport de Sant Joan Despí, 
  • Ets una persona vulnerable, salut fràgil i no pots sortir a fer encàrrecs?
  • o tens infants i et cal ajuda per cuidar-los ara que han tancat les escoles?
  • Vols donar un cop de mà als teus veïns i veïnes més propers?


Totes les persones voluntàries usarem aquest protocol:
    1. Seguim els protocols oficials de prevenció i els reforcem amb mesures internes addcionals de traçabilitat i aïllament. 
    2. Garantim que no hi haurà contacte entre grups que col·laborin amb infants i població de risc.
    3. Establirem petits nuclis de suport al poble per tal que no entrin en contacte entre ells, evitat noves zones de contagi.
    4. Farem un control acurat dels contactes físics de cada persona de la xarxa per tal de respondre ràpidament en situació d’exposició al virus.