diumenge, 19 de març del 2017

Comunicat 3. Calçotada #sucatperLaPaparra 2017

El mes de novembre de 2015 un grup de persones i col·lectius ens vam constituir com a Ateneu Popular de Sant Joan Despí amb la voluntat de buscar un espai físic, autogestionat i independent de l'Administració Pública que ens permeti intercanviar experiències i coneixements.
Un espai de trobada lúdic obert a totes les possibilitats que se'ns acudeixin, un espai per al pensament i l'acció crítics, un espai que aglutini la gent que ja està fent feina i no té on desenvolupar-la i els que busquen un local per iniciar el seu projecte. En definitiva, per fer xarxa, trobar-nos i construir teixit social.
Fins ara la nostra activitat ha consistit en esdeveniments lúdics, els quals, en no disposar encara d’espai físic, vam poder desenvolupar amb l’ajuda i col·laboració d’algunes entitats locals, especialment la Cooperativa de Consum Esplet i les AAVV de l’Eixample, Les Planes i El Pi. Potser no ens trobaríem avui aquí sense el seu suport. Gràcies a totes elles i també a totes les persones que ens han donat un cop de mà quan ho necessitàvem. La vostra complicitat ens ha permès consolidar aquest projecte fins al punt de complir un dels nostres principals objectius: disposar de local!
Sí, ja tenim local i ja sabeu on és! Ara toca apropar-s’hi i fer-lo servir, proposar activitats, aportar idees. Tot allò que potser reserveu al calaix dels improbables ara es pot fer realitat. Però el nostra espai no seran només les quatre parets del local, no! Volem i proposem que el carrer, l’espai públic de totes, torni a ser nostre. La lògica mercantilista del govern local ens obliga a una sèrie de tràmits com a condició per poder sol·licitar equipaments i espais. La nostra lògica ho posa en dubte. Pensem que aquests són ja de totes les veïnes de Sant Joan, sense necessitats de retre més comptes que el propi empadronament!
Així doncs, oferim el nostre suport i el nostre local a tots aquells col·lectius que vulguin desenvolupar la seva activitat de forma lliure i responsable.
Benvolgudes, fem de l’Ateneu un espai de llibertat. Visca LA PAPARRA!